Які джерела глютеніну?

2024 Від admin

Глютен – це загальна назва білків, які містяться в пшениця (ягоди пшениці, дурум, емер, манна крупа, спельта, фарина, фарро, грем, KAMUT® хорасан пшениця та однозернянка), жито, ячмінь і тритикале – щось середнє між пшеницею та житом. Глютен допомагає продуктам зберігати форму, діючи як клей, який скріплює їжу.

Оброблені харчові продукти, які часто містять глютен

  • Пиво, ель, портер, стаут ​​(зазвичай містять ячмінь)
  • Хлібці.
  • Булгур пшеничний.
  • Торти та торти.
  • Цукерки.
  • злаки.
  • Облатки для причастя.
  • Печиво та крекери.

Джерела глютену

  • пшениця.
  • Сорти та похідні пшениці, такі як: …
  • Жито.
  • Ячмінь.
  • Тритикале.
  • Солод у різних формах, включаючи: солодове ячмінне борошно, солодове молоко або молочні коктейлі, солодовий екстракт, солодовий сироп, солодовий ароматизатор, солодовий оцет.
  • Пивні дріжджі.

Це елемент, присутній у звичайному раціоні більшості західних країн і зустрічається в пшениці, ячменю, жита і, в меншій кількості, у вівсі. Крім того, до обробленої їжі додають глютен, щоб покращити її текстуру та збільшити об’єм (San Mauro et al., 2014).

Загалом уникайте таких продуктів, якщо у вас целіакія: Крупи, хліб або інші зернові продукти, які включають пшеницю, жито, ячмінь або овес. Це включає в себе біле або цільнозернове борошно (включаючи печиво, крекери, тістечка та більшість інших хлібобулочних виробів), манну крупу, кус-кус, панірувальні сухарі, більшість макаронних виробів і солод.

Проста відповідь – так – картопля не містить глютену. Глютен – це тип білка, який міститься в пшениці, житі, ячмені та інших зернах. Картопля – це не зерно, це вид крохмалистих овочів. Це хороша новина для людей, які не можуть переносити глютен через целіакію або непереносимість глютену.

Яйця природно не містять глютену. Будь-який глютен, присутній у курячому раціоні, повністю розщеплюється під час процесу травлення курки, тобто немає глютену, який потрапляє до яйця.